Επείγοντα περιστατικά +30 22410 45276

POST COVID

Η επόμενη μέρα της νόσησης με Covid-19 δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, καθώς οι πιθανότητες να εμφανιστεί το σύνδρομο Long–Covid ή Post–Covid είναι μεγάλες για τα άτομα που έχουν νοσήσει και τυπικά αποθεραπευτεί.

Ο όρος «σύνδρομο Long-Covid» περιγράφει συμπτώματα και επιπλοκές  που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη με SARS-COV-2 και μπορεί να αφορούν το ανοσολογικό, το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, το νευρολογικό, το μυϊκό, το γαστρεντερικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό, αλλά και το καρδιομεταβολικό σύστημα.

Οι απαραίτητες εξετάσεις

Όταν συμπτώματα, όπως κόπωση, βήχας, δύσπνοια, αδυναμία, πόνος στις αρθρώσεις ή τους μυς, εξανθήματα, αγευσία ή ανοσμία, διαταραχές μνήμης, πονοκέφαλος, ορθοστατική υπόταση, προβλήματα ύπνου και διάρροια, που είναι και τα πιο συνήθη, επιμένουν μήνες μετά την υποχώρηση της οξείας φάσης της νόσου, τότε ο ασθενής οφείλει να αναλάβει δράση.

Το Post-Covid Check είναι απαραίτητο, ώστε να διαγνωστεί εγκαίρως το σύνδρομο Long-Covid και να αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Περιλαμβάνει εργαστηριακό έλεγχο και ειδικότερα τις ακόλουθες εξετάσεις:

Post Covid Check
Παθολογική εκτίμηση
Ακτινογραφία θώρακος
Triplex Καρδιάς
Γενική αίματος
CRP
SGOT
SGPT
γGT
Κρεατινίνη
Νάτριο
Κάλιο
Φερριτίνη
T.S.H.
D-Dimer

Τιμή

190€