Επείγοντα περιστατικά +30 22410 45276

Νεογνολογική Μονάδα

Η Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών (Επίπεδο 1) και είναι σε θέση να προσφέρει κάθε αναγκαία βοήθεια στα νεογνά βρέφη. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών παρέχεται φροντίδα στα νεογνά από τις πρώτες κιόλας ώρες της ζωής τους, καθώς και στα πρόωρα νεογνά, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης προσαρμογής στο περιβάλλον (χωρίς τεχνική υποστήριξη).

Η Νεογνολογική Κλινική μας είναι πλήρως εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ενώ το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό μας χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων.
Πληρούνται αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας και πραγματοποιείται διαρκής έλεγχος για την τήρηση τους.

Το προσωπικό της Νεογνολογικής Κλινικής:

  • Φροντίζει για τον έλεγχο των ζωτικών σημείων των νεογνών επί 24ώρου βάσεως,
  • Ειδικεύεται στη νοσηλεία και φροντίδα χαμηλού βάρους πρόωρων βρεφών,
  • Φροντίζει για την τήρηση όλων των προτύπων ασφάλειας και ποιότητας στη διαδικασία τήρησης του γάλακτος,
  • Εκπαιδεύει τις μητέρες στις τεχνικές του μητρικού θηλασμού και
  • Εκπαιδεύεται διαρκώς στη φροντίδα προώρων νεογνών.

Η εισαγωγή του νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών είναι μία κατάσταση που μπορεί πραγματικά να προκαλέσει στους γονείς συναισθήματα άγχους και στεναχώριας. Για όσο διάστημα θα παραμείνετε μακριά από το νεογέννητο βρέφος σας, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα, παρήγορο είναι το γεγονός ότι θα έχετε τη δυνατότατα να έρχεστε κοντά με το μωρό σας. Και μην ξεχνάτε πώς η πρόοδος της επιστήμης στο εν λόγω πεδίο συμβάλλει όλο και περισσότερο ώστε τα μωρά σας να γίνονται γρήγορα καλά, να αναρρώνουν και να επιστρέφουν στο σπίτι σας το συντομότερο δυνατόν.