Επείγοντα περιστατικά +30 22410 45276

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού

Τι είναι η αιμοκάθαρση;

Η αιμοκάθαρση είναι η μέθοδος αφαίρεσης και απομάκρυνσης άχρηστων προϊόντων του οργανισμού, όπως η κρεατινίνη και η ουρία, καθώς και περιττού υγρού από το αίμα σε περίπτωση βλάβης των νεφρών. Οι νεφροί είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος.

Λειτουργούν ως «φίλτρα» που αφαιρούν από τον οργανισμό τις ανεπιθύμητες ουσίες. Επιπλέον, ρυθμίζουν την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων και του νερού και είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή σημαντικών ορμονών. Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη των νεφρών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, η πέτρα στα νεφρά, χρόνιες μολύνσεις των νεφρών, οι γενετικές ασθένειες, καθώς και ορισμένα φάρμακα και τοξικές ουσίες.

Το Τμήμα Αιμοκάθαρσης

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι σε πλήρη λειτουργία και διαθέτει 15 κλίνες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για θεραπείες αιμοκάθαρσης και έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο οι ασθενείς υπό αιμοκάθαρση που ταξιδεύουν στη Ρόδο να αισθάνονται ασφαλείς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί, όπως ακριβώς και οι ασθενείς κάτοικοι της Ρόδου.

Η επιστημονική ομάδα των ιατρών νεφρολόγων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού αναλαμβάνει τη θεραπεία των ασθενών με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα, ενώ το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα στις ανάγκες των ασθενών. Η Μονάδα διαθέτει επίσης ειδική ξεχωριστή αίθουσα για ασθενείς με Ηπατίτιδα Β/C και HIV.

Τεχνικός Εξοπλισμός

Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένη με συσκευές τελευταίας γενιάς Baxter (Gambro) Artis Physio. Μέσω ειδικά σχεδιασμένων λειτουργιών μπορούν να παρέχουν προσαρμοσμένες, κορυφαίας ποιότητας υπηρεσίες αιμοκάθαρσης (HD, on-line HDF), ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούν βασικές παραμέτρους του ασθενούς (π.χ. ποσότητα αίματος, αρτηριακή / νεφρική πίεση) και αποθηκεύουν δεδομένα θεραπείας στην ατομική κάρτα θεραπείας του ασθενούς.

Η αιμοκάθαρση υψηλής προδιαγραφής συμπληρώνεται από αναλώσιμα κορυφαίας ποιότητας για βέλτιστη ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια της θεραπείας και κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας υλικά που είναι τόσο φιλικά για τον ασθενή όσο και για το περιβάλλον. Προσφέρουμε μια σειρά από υπερσύγχρονα φίλτρα αιμοκάθαρσης που κατασκευάζονται από την Baxter (Gambro), τα οποία πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις για διάφορους τύπους θεραπειών και μεμονωμένες ανάγκες των ασθενών.

Η ποιότητα του νερού στη μονάδα μας προστατεύεται μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αντίστροφης όσμωσης, σε συνδυασμό με τα ειδικά φίλτρα για τον καθαρισμό των συσκευών που χρησιμοποιούνται και τους ενδελεχείς ελέγχους και παρακολούθηση του συστήματος. Με τον τρόπο αυτόν εξασφαλίζεται ότι το νερό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διαλύματος είναι εξαιρετικά καθαρό.
Η χρήση ειδικών (κιτρικών) λύσεων διασφαλίζει υψηλής ποιότητας, βιο-συμβατή αιμοκάθαρση, η οποία συμβάλλει στην ευεξία των ασθενών, μετά τη συνεδρία αιμοκάθαρσης.

Το πλάνο των διακοπών σας στη Ρόδο εάν χρήζετε αιμοκάθαρσης

Εάν είστε υπό αιμοκάθαρση, απαραίτητη είναι η έγκαιρη οργάνωση του ταξιδίου σας και η επικοινωνία σας με την κλινική μας προτού αφιχθείτε στο νησί. Επικοινωνήστε με τον προσωπικό σας γιατρό προτού ταξιδέψετε και ελέγξτε εάν η ασφάλιση σας καλύπτει τη θεραπεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να χρειαστείτε εσείς, ο γιατρός σας ή η ασφαλιστικής σας εταιρεία επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: dialysis@euromedica-rhodes.gr

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ταξιδιού σας στη Ρόδο και να αναλάβουμε τα ραντεβού και τις κρατήσεις που θα κριθούν απαραίτητα. Σημειώνεται ότι η Μονάδα είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ.

Ένδιαφέρεστε για τις υπηρεσίες αιμοκάθαρσης; Συμπληρώστε τη φόρμα.