Επείγοντα περιστατικά +30 22410 45276

Μικροβιολογικό

Τα μικροβιολογικά εργαστήρια του Διαγνωστικού Τμήματος της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006, διενεργούν μια σειρά αιματολογικών, αιμοδυναμικών, ανοσολογικών, ορμονολογικών, βιοχημικών, μικροβιολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων με απόλυτη υπευθυνότητα, αξιοπιστία, ταχύτητα και σεβασμό στον εξεταζόμενο.

Στη Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου έχουμε διαμορφώσει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με την πλειονότητα των Δημοσίων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και των εταιρειών ιδιωτικής ασφάλισης.

Μπορείτε να τις δείτε εδώ!

Εξετάσεις

  • Αιματολογικές
  • Αιμοδυναμικές
  • Ανοσολογικές
  • Βιοχημικές
  • Μικροβιολογικές
  • Ιστοπαθολογικές
  • Μοριακής Βιολογίας
  • Ορμονολογικές
  • Καλλιέργειες
  • Αναλύσεις υγρών

Αιματολογικές

Οι αιματολογικές εξετάσεις εντοπίζουν και παρακολουθούν όλα τα νοσήματα του αίματος και δη τις αιματολογικές κακοήθειες, χρησιμοποιώντας αυτόματους αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας

Ανοσολογικές-Ορμονολογικές

Ορολογικές εξετάσεις για την ανίχνευση ορολογικών δεικτών στον οργανισμό με τη βοήθεια αναλυτών τελευταίας τεχνολογίας, εξετάσεις για τον έλεγχο δεικτών οστεοπόρωσης, υπέρτασης, θυρεοειδούς, επινεφριδίων, αυτοάνοσων νοσημάτων, προσδιορισμός παραγόντων συμπληρώματος, αλλά και έλεγχος αλλεργίας σε διάφορα αλλεργιογόνα διενεργούνται από την Euromedica Γενική Κλινική Δωδεκανήσου στο πλαίσιο των ανοσολογικών-ορμονολογικών εξετάσεων.

Πέραν του ορμονολογικού ελέγχου, διενεργείται επίσης και μέτρηση της συγκέντρωσης διαφόρων καρκινικών δεικτών (PSA, free PSA, CEA, CA19-9, CA15-3, CA125, a-FP κ.α.) στο αίμα.

Βιοχημικές

Οι βιοχημικές εξετάσεις έχουν ως στόχο να ανιχνεύσουν δυσλειτουργίες των συμπαγών οργάνων του οργανισμού, όπως επίσης και μεταβολικές διαταραχές. Επιπλέον, μετρούν ουσίες και βιοχημικούς παράγοντες με σκοπό τη διάγνωση και θεραπεία ασθενειών.  Ειδικότερα, στα εργαστήριά μας διενεργούνται εξετάσεις αίματος για τον λειτουργικό έλεγχο ηπατικής ( SGOT,SGPT, g-gt , χολερυθρίνη, ALP, λευκώματα), νεφρικής (ουρία, κρεατινίνη, ουρικό οξύ), παγκρεατικής (αμυλάση ορού και ούρων) και οστικής λειτουργίας (ασβέστιο, φώσφορος, μαγνήσιο), λιπιδαιμικός έλεγχος (χοληστερίνη, HDL, LDL, τριγλυκερίδια), έλεγχος μεταβολισμού του σιδήρου (σίδηρος, τρανσφερρίνη, TIBC), καθώς και προσδιορισμός ηλεκτρολυτών βιολογικών υγρών, βιταμινών, πρωτεϊνών οξείας φάσεως και καρδιακών δεικτών. Για τη διενέργεια των εξετάσεων χρησιμοποιούνται αναλυτές τελευταίας τεχνολογίας.

Μικροβιολογικές

Άμεσες μικροσκοπικές εξετάσεις (γενική ούρων, γενική και παρασιτολογική κοπράνων), καλλιέργειες διαφόρων βιολογικών υγρών σε ειδικά θρεπτικά υλικά, ταυτοποίηση του υπεύθυνου μικροοργανισμού, αλλά και δοκιμή ευαισθησίας στα αντιβιοτικά (αντιβιόγραμμα) είναι οι μικροβιολογικές εξετάσεις που διενεργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο της Euromedica Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου. Επίσης, πραγματοποιεί αιμοκαλλιέργειες για αερόβια και αναερόβια βακτηρίδια και μύκητες από δείγματα ασθενών με μικροβιαιμία/σηψαιμία.

Μοριακής Βιολογίας

Εξετάσεις με μοριακές μεθόδους ανίχνευσης και ανάλυσης του γενετικού υλικού ιών (COVID-19, HBV, HCV), που είναι απαραίτητες στη διάγνωση και στην παρακολούθηση ιογενών λοιμώξεων, όπως της SARS – CoV-2, καθώς και των ηπατίτιδων B και C, διενεργούνται στο πλαίσιο των εξετάσεων Μοριακής Βιολογίας. Μέσω των εξετάσεων αυτών μπορεί να μετρηθεί το ιικό φορτίο των εν λόγω ιών και να προσδιορισθούν οι υποτύποι των ιών HBV και HCV.